I kølvandet af Covid-19-pandemien har danske hjemmearbejdspladser oplevet en eksplosiv stigning. Mange virksomheder har været tvunget til at tilpasse sig den nye virkelighed og give deres medarbejdere mulighed for at arbejde hjemmefra. Selvom hjemmearbejde har sine fordele, er der også en betydelig usikkerhed forbundet med denne arbejdsform.
Svag netværkssikkerhed er et af de største problemer ved hjemmearbejdspladser. Mange medarbejdere bruger deres personlige Wi-Fi-netværk til at oprette forbindelse til virksomhedens systemer og data. Hjemmenetværk er normalt mindre sikre end de netværk, der findes på kontorer og kan være sårbare over for hacking, phishing-angreb og andre sikkerhedsbrud. Ubeskyttede netværk giver cyberkriminelle en mulighed for at få adgang til følsomme virksomhedsoplysninger og personlige data.
Mange medarbejdere er tilbøjelige til at bruge svage adgangskoder eller genbruge adgangskoder på tværs af forskellige tjenester og konti, også de private. Dette udgør en betydelig risiko for hjemmearbejdspladser, da cyberkriminelle kan drage fordel af svage adgangskoder til at få adgang til vigtige forretningsoplysninger eller udføre identitetstyveri.
For at minimere disse risici er det vigtigt, at virksomheder og medarbejdere tager cybersikkerhed alvorligt. Implementering af sikkerhedsforanstaltninger som stærke adgangskoder, tofaktorautentificering, VPN-forbindelser, regelmæssige sikkerhedsopdateringer og medarbejderuddannelse i cybersikkerhed kan hjælpe med at beskytte hjemmearbejdspladser mod potentielle trusler.